Davino Flamboyant este un vin de culoare rosu-rubiniu intens cu reflexe purpurii complex si corpolent.
Se produce prin culesul selectiv al strugurilor din cele mai valoroase parcele de Cabernet Sauvignon, Merlot si Feteasca Neagra, vita de vie avand o varsta medie de circa 40 ani.
Arome complexe si intense, cu nuante de fructe negre, visine, piper verde, menta si tabac.
Gust expresiv, amplu, puternic dar rotund.
Evolutie pe o panta lunga, cu un postgust remanent usor condimentat, ce pune in evidenta taninurile fine si elaborate.
Vinificare separata, parcelara a celor trei soiuri din cupaj. Struguri au fost selectati manual pe masa de triere, selectia fiind completata prin trierea manuala a boabelor. Flux menajat de prelucrare, cu separarea si zdrobirea usoara a boabelor.
Metoda de vinificatie in rosu: clasica pe bostina, in vinificatoare orizontale si in vase mici de inox la 24-25 °C:
Cabernet Sauvignon – timp de 30 zile, Merlot – 21 zile, Feteasca Neagra – 19 zile.
Conversie malolactica desavarsita imediat dupa cea alcoolica, in barrique. Maturat 100% timp de minim 12 luni in baricuri din stejar romanesc, din care: 90% noi si 10% la a doua umplere. Invechit la sticla minim 24 luni inainte de lansare.
Asociere culinara: mancaruri care au la baza carne de miel sau vita, branzeturi vechi si/sau fermentate.
Temperatura de servire: 18-19°C.