VINIFICAȚIE:
Strugurii au fost recoltați manual și sortați riguros. După desciorchinare a urmat o perioadă de macerare la rece a mustuielii. Fermentația alcoolică a durat 14 zile, extragerea aromelor, a culorii și a taninurilor fine realizându-se prin omogenizări manuale periodice ale mustului. Apoi vinul a evoluat 16 luni în butoaie noi din stejar românesc. Procesele de condiționare și filtrare au fost păstrate la un minim necesar, pentru a nu se pierde nimic din caracterul specific soiului.
DEGUSTARE:
Un roșu elegant, ce se prezintă cu o culoare roșu purpuriu, semn de tinerețe desăvârșită. Note intense de prune coapte, vișine și mure de pădure, ce în gust sunt evidențiate de un gust rotund și structurat, cu taninuri bine definite. Suculent și persistent, vinul are un foarte bun potențial de învechire.
SERVIRE:
15-16 grade Celsius.
Acompaniază foarte bine preparatele din carne de vită sau vânat, cu ciuperci la grătar sau pastele cu sosuri bogate.