Un clasic actualizat, învechit în butoaie de stejar american. Versatil, fructat și echilibrat. Un vin făcut pentru a fi savurat în orice moment, cu aroma și gustul celui mai bun tempranillo din Rioja. Îți va plăcea dacă pentru cosnumul (moderat, desigur) de zi cu zi, preferați un vin plin de prospețime, cu amprenta personala a lui Ramón Bilbao.
Fiecare parcelă este monitorizată cu atenție pe tot parcursul anului și aleasă la momentul ideal în fiecare caz. Fermentare separata la o temperatură controlată (27-28oC) iar amestecul final se face înainte de învechirea în butoi timp de 14 luni în butoaie de stejar american. pH: 3,52; 5,57 gr/l aciditate totală exprimată în acid tartric.
Note de degustare:
Aspect: Culoare roșu rubiniu cu note violete. Intensitate medie. Curat și luminos.
Arome: Intensitate medie (+), cu arome de fructe negre, prune si cirese negre, note de lemn dulce, piper negru si condimente dulci (vanilie si nuca de cocos). Arome bine combinate și frumos integrate.
Gust: Pe palat este proaspăt, cu aciditate vibrantă și lungime buna. Un vin în armonie, cu un echilibru perfect intre fructe, tanini si structura.
Tărie alcoolică 14% Vol – 100% Tempranillo – Solurile aluviale și calcaroase sunt tipice din regiunea Rioja
RECOLTA 2018, un an “atlantic”: Iarnă severă, lungă și ploioasă; Ciclul strugurilor amânat 15 zile; Coacere și echilibru perfect.
Charcuterie (mezeluri) și brânzeturi blânde, cărnuri ca de miel și chiar pește (ton).
Temperatura de servire 16-18º deschis cu 1 h inainte.