Fabricat dintr-o selecție a celor mai buni struguri și cele mai bune butoaie, acesta este al doilea “cupaj” al vinului emblematic Ramón Bilbao: MIRTO.
Vă place dacă: iubiti moderul, va place sa va asumati riscuri, sa creati si sa priviti lucrurile in mod diferit. Punctaj 93 Tim Atkin si 92 Guía Peñín
Zona geografica: Haro – Rioja Alta – D.O.CA.: Rioja.
Vinificație și maturare: fermentarea, traditionala, are loc în cuve de lemn la o temperatură controlată de 27-28 ° C. Sunt folosite drojdii indigene. Maturar timp de 15 luni în butoaie noi și franceze și cu încă 10 luni într-o pivniță subterană.
PH: 3,49; 6,15 gr / l Aciditatea totală exprimată în acid tartric.
Note de degustare:
Aspect: Culoarea roșie intensă rosu rubinu cu strălucire garnet. Clar și luminos cu prezența lacrimilor când se rotește în sticla sau pahar.
Olfactiv: Arome fructate cu o intensitate foarte bună. Se simte prezența fructelor negre proaspete (cirese, prune, mure etc.) cu arome balsamice și ierburi aromatice. Bogat în mirodenii, cum ar fi piperul negru, note de cacao și cafea.
Palatul: lung și intens cu aciditate echilibrată. O prezență de tanini fini, lustruiti in care regasim aromele detectate olfactiv.
Forța alcoolică 14% vol.
Asociere alimentare: Carne de vită, mâncăruri afumate și preparate din bucătăria internațională, cum ar fi mâncăruri mexicanesau mâncare chinezeasca picantă.
100% Rioja Tempranillo. Parcelele situate între 450 și 700 de metri altitudine în diferite sate din apropiere de Haro.
Temperatura de servire 16-18º deschis cu 1 h inainte