Châteauneuf-du-Pape din Cellier des Princes provine din solurile pietroase și nisipoase ale satului Courthezon, situat în partea de nord-est a regiunii cu acelasi nume.
Se obține în principal din struguri Grenache, cu mici adaosuri de Mourvèdre și Syrah, recoltate la gradul perfect de maturitate. Fermentarea are loc la o temperatură controlată de 28-30 ° C, cu macerare de 28-35 de zile. Vinul îmbătrânește în rezervoare de beton timp de 8-12 luni, fără nici o trecere în lemn, astfel încât să permită expresia cea mai pură a strugurilor predominanți, Grenache și terroirul acestora.
Are o culoare roșu rubiniu intens. La examinarea olfactivă se dovedește a fi larg și elegant: la marginea paharului apar arome de zmeură, mure și cireșe și apoi dau loc tonurilor picante de lavandă, cimbru și rozmarin. Se caracterizează printr-un echilibru excelent în gură, cu taninuri catifelate și bine integrate, demonstrând o finețe inegalabilă în mare parte datorită terroirului său de origine.
Fabulos în compania cărnii prăjite și a vânatului, este recomandat în combinație cu brânzeturi maturate mediu-lung.
Se serveste la temperatura 18-20 ℃