Chablis La Chanfleure, Louis Latour, Burgundia, France
La Chanfleure este un cuvânt vechi folosit sinonim cu „tâte-vin”. Este de fapt pipeta folosită de pivnițer pentru a lua niște vin din butoi pentru a-l gusta în timpul vinificației. Louis Latour a ales să lege termenul „La Chanfleure” de vinuri pentru a le atribui un element de recunoaștere suplimentar. Chablis este o regiune izolată de podgorii în secțiunea nordică a Burgundiei viticole. Chablis „La Chanfleure” de Maison Louis Latour este expresia supremă a ceea ce reprezinta strugurii Chardonnay pe faimoasele versanți de calcar din regiune.
Culoare: galben pai strălucitor cu reflexii verzui.
Buchet: prospețimea și amăgirea notelor florale.
Gust: aromelor de lămâie și a notelor minerale care duc la un final satinat, plin de mister..
Asocieri culinare: fructe de mare, carne de vită, sau salate de vară.
Temperatura de servire: 8-10°C.