Saint-Estèphe este, după cum probabil știți, cel mai nordic dintre cele patru denumiri glorioase Médoc (celelalte fiind Margaux, Pauillac și Saint-Julien). Produce nume mari precum „Calon-Ségur”, „Cos d’Estournel” și „Montrose”, pentru a numi câteva.
Istoria Château Clauzet incepe din 1840. La acea vreme, moșia – care avea atunci un alt nume – aparținea familiei Bernard și se întindea pe 80 de hectare. Clădirile au fost construite sub cel de-al Doilea Imperiu, iar castelul și-a luat numele actual în timpul căsătoriei dintre Anne Olympe Bernard (al cărei castel era zestrea) și Pierre Ulysse Clauzet.
Château Clauset este situat în satul Leyssac și are o suprafață de 6 hectare. Aproximativ 3 hectare sunt intinse pe pietricele foarte groase si bine drenate, ideale pentru Cabernet-Sauvignon. Celelalte 3 hectare sunt pământ argilos bun cu subsol calcaros, foarte potrivit pentru Merlot! Se folosesc aproximativ 40% Merlot și 60% Cabernet Sauvignon. Fostul proprietar, regretatul baron Maurice Velge, un belgian din Schoten, lângă Anvers, care a cumpărat această proprietate viticolă la începutul anului 1997, a extins podgoriile și a îmbunătățit drastic calitatea. Calitatea pentru 1997 cu siguranță nu a fost rea, dar investițiile mari în cele mai moderne instalații și butoaie noi de stejar ale lui Baron Velge, au adus vinul la un nou nivel de calitate.
CHÂTEAU CLAUZET 2016 este un Saint-Estèphe frumos, bogat și complex, cu o notă plăcută de lemn și taninurile nobile. Ideal de baut dupa al patrulea an.
Delicios cu friptură de vită.
Temperatura servire: 18-20 °C