Chateau La Cabanne își ia numele de la micul sector în care proprietatea se află, La Cabane. Proprietatea este una dintre cele mai vechi proprietăți din denumire, datând de la mijlocul anilor 1700. La începutul anilor 1900, proprietatea a fost cumpărată de familia Audy, care era negociatoare și proprietari de podgorii în Pomerol cu Clos du Clocher. Chateau La Cabanne a fost vândut familiei Estager în 1952. Familia Estager era deja binecunoscută la Bordeaux datorită activității lor comerciale în Libourne din 1912. Francois Estager gestionează tot ceea ce se întâmplă astăzi. O mare parte din Chateau La Cabanne este nouă. Renovările au avut loc in circumstanțe nefericite,un incendiu imens a distrus o mare parte din proprietatea lor în 2010. Incendiul tragic a distrus, de asemenea, întreaga recoltă din 2008 care era încă în cuvă la acea vreme.
François Estager Vintage 2016 este, fără îndoială, una dintre cele mai bune recolte din ultimii ani, în concordanță cu 2009 și 2010. Vara a adus la vie cote potrivite de soare și ploaie, în special 20 mm de ploaie, pe 13 septembrie, ceea ce a permis perfecționarea maturitatii strugurilor.
Podgoria de 8,84 hectare de la Chateau La Cabanne este plantată la 94% Merlot și 6% Cabernet Franc. Terroirul este argilos cu soluri de pietriș. Podgoria Chateau La Cabanne se află într-o locație excelentă, nu departe de Chateau Trotanoy și Chateau Clinet. În medie, vița de vie are 30 de ani. Podgoria poate fi împărțită în 9 cote separate, cea mai veche parcelă de viță de vie având aproape 40 de ani. Cele mai bune vii ale lor sunt plasate chiar în spatele castelului, unde au lut albastru în sol. Podgoria este plantată la o densitate de 6.500 de vie pe hectar.
Vinul de la Chateau La Cabanne este vinificat în 8 cuve tradiționale, cu temperatură controlată, mici, de formă conică, din oțel inoxidabil, care variază în mărime de la 70 hectolitri la 80 hectolitri. Fermentarea malolactică are loc în butoi. Vinul este maturat în butoaie de stejar francez de 60% noi, timp de aproape 15 luni înainte de îmbuteliere.
Note de degustare Granat rubiniu închis, miez opac, reflexe violete, strălucire delicată, prune uscate, câteva smochine, coajă de portocală confiată, o notă de nuga în fundal. Cireșe suculente, elegante, coapte, taninuri ferme, ciocolată și note minerale bine aderente.
Serviți Chateau La Cabanne la 16-18 ℃ cu toate tipurile de mâncăruri clasice din carne, carne de vițel, carne de porc, carne de vită, miel, rață, vânat, pui prăjit, mâncăruri prăjite, fierte sau la grătar.