Antreprenor, comerciant și mare pasionat de vinuri, Albert Bogé și-a dorit în 1998 să producă un vin extraordinar. La sfatul lui Alain VAUTHIER (Château Ausone) și Jean-Luc THUNEVIN (Château de Valandraud), a decis să-și stabilească proprietatea la Saint-Emilion. În 2006, Ludovic Martin și Valérie Martin-Befve s-au alăturat aventurii, aducând cu ei expertiza și mai ales dragostea pentru Bordeaux. Datorită investițiilor și multă muncă, Château Milens este astăzi un cru superb din regiunea Libournais. Podgoria se întinde pe 6 hectare, 70% Merlot și 30% Cabernet Franc, plantată pe soluri argilo-calcaroase și nisipoase.
Producția mică a celor 6 hectare din Château Milens dă naștere în fiecare an unui vin grozav. Situat în denumirea Saint-Emilion Grand Cru, acest superb Bordeaux poate fi găsit pe cele mai bune mese din Franța. Aici, Merlot-ul este completat cu pricepere cu Cabernet-Franc pentru a oferi o senzație de gură suplă cu continut dens. Găsim taninuri proaspete și coapte și mai presus de toate un fructat abundent, mângâiat ușor de condimente, un răsfăț.
Asocieri culinare: Steak – Friptura – Vanat – Branzeturi
Remandam servire la 16-18º deschis cu 1 h inainte.