- Culoare galben aurie, stralucitoare, cu nuante verzui.
- Nas bogat si elegant, cu o chintesenta de fructe uscate, piersici, flori albe si o nota de vanilie cu miere.
- Gust amplu si proaspat, onctuos si potolitor, cu un final lung si note subtile de prajire.
Origine
- Indication Géographique Protégée / IGP Pays d`Oc, Regiunea Languedoc-Roussillon, Franta.
Vinurile din gama Vignobles Paul Mas sunt produse in podgoriile din cartierul Nicole din apropiere de Pézenas si Château Paul Mas din Conas.
- Sol: argilo-calcaros.
- Altitudine: 80-120 m,
- Clima mediteraneana cu influenta oceanica,
- Varsta vitei de vie: 13-21 ani,
- Densitate de plantare: 4.400 plante/ha,
- Randament mediu: 52 hl/ha.
Vin varietal – Viognier.
Vinificatie
- Recoltat mecanic noaptea pentru a evita oxidarea,
- Struguri dezbroboniti apoi raciti la sosirea in crama.
- Macerat pe coaja timp de 4 ore pentru strugurii din cele mai vechi vii,
- Decantare la temperatura scazuta, 10°C.
- Fermentat 4 saptamani la temperatura controlata (18°C max.).
- 20% din vin trecut prin conversie malolactica.
- 15% termina fermentatia in butoaie noi de stejar, urmata de 3 luni de maturare in sticla.
- Restul de 85% este maturat in cuve de inox pana la asamblare.
- Zahar rezidual: 2,5 g/l,
- Aciditate totala: 3,4 g/l,
- pH: 3,5.