2020

Ego Bodegas Marionette 2021 – Jumilla, Spania

65lei cu TVA 750ml

În stoc

STRUGURE

Mourvedre, Shiraz

ZONA GEOGRAFICĂ

Spania/Jumilla

AN DE RECOLTA

2021

PROFIL

Vin sec catifelat si aromat

ALCOHOL

14%

STICLA

750 mL

Realizat dintr-un amestec delicat de struguri selectionati – Monastrell si Syrah – are o culoare frumoasa rosu-ciresiu, aroma curata de fructe intense puternice. Este neted in palat, cu o intrare eleganta, vie si fructata, cu taninuri mature si delicioase.

Origine

Denominación de Origen / D.O. Jumilla

Regiunea viticola Coasta Mediteraneana Sudica / Subregiunea Murcia, Spania

Farmecul acestei regiuni D.O. este strans legat de caracteristicile sale geografice. Aici, peisajul de campie se imbina cu cel de munte. Regiunea Jumilla cuprinde 19.000 de hectare de podgorie situate intre Murcia si Albacete. Zona are o traditie enologica indelungata, fiind una dintre cele mai vechi regiuni D.O. din Spania.

Peste 3.000 de ore de expunere la soare pe an.

Clima este continentala, cu influente mediteraneene la est si influenta platoului La Mancha in vest.

Cantitatea medie anuala de precipitatii este de 300 de litri pe metru patrat.

Solul este un alt factor esential care contribuie la calitatea vinurilor Ego Bodegas. Solurile din zona sa de provenienta contin calcar si au in acelasi timp o capacitate buna de retentie a apei, ceea ce permite vitelor de vie sa reziste in perioade secetoase. Solul este inchis la culoare, nisipos, are un pH ridicat si salinitate redusa.

In aceste conditii climatice si geografice, crama poate produce cantitati mici de struguri cu o concentratie foarte buna de zahar, o aciditate excelenta si coji groase. Strugurii sunt culesi si selectati manual cu mare atentie inainte de a fi dusi in crama.

Cupaj din soiurile: Monastrell, Syrah.

Vinificatie

Strugurii au fost alesi dintre cele mai bune parcele, selectandu-se doar cele care ar putea exprima exact ceea ce se doreste de la acest vin.

Recoltarea a fost atat manuala, cat si mecanica.

Fermentarea si macerarea, in functie de soi, s-au facut in contact cu coaja in rezervoare de inox timp de 15-25 de zile.

Pe parcursul intregului proces de vinificatie temperatura nu a depasit 24/26ºC.

Premii & Recunoastere

2020 – Wine Enthusiast – 90 POINTS

2019 – Decanter – Commended

2018 – Vinous – 88 POINTS

2018 – Catavinum – Gold

2018 – Gilbert Gaillard – Gold

2018 – Cwwsc 2019 – Gold Medal

2017 – International Wine Awards – Silver

2017 – Decanter – 90 POINTS

2017 – Top Wines – Gold Medal

2017 – Cwwsc – Gold Medal

2016 – Cwwsc 2017 – Gold Medal

2015 – Gilbert & Gaillard 2016 – Gold – 90 POINTS

2015 – Mundus Vini 2016 – Gold Medal

2014 – Wine Enthusiast – 90 POINTS

2014 – Asia Wine Trophy 2015 – Gold

2014 – Berliner Wein Trophy 2015 – Gold