2013

Marques de Griñon Jeroboam 5,0l in cutie lemn – Marques de Griñon , Spania

989lei cu TVA 5000ml

In stock

STRUGURE

Cabernet Sauvignon , Graciano , Petit Manseng , Syrah

ZONA GEOGRAFICĂ

Spania – Kastilien – La Mancha

AN DE RECOLTA

2013

PROFIL

Cireșe negre, Coacăze negre, Jeleu de mure, Caramel, Minerale și Mentă

ALCOHOL

14.5%

STICLA

750 mL

Aroma: Cireșe negre , Caramel , Coacăze negre , Jeleu de mure , Minerale , Mentă/melissa
Textura / senzația în gură: mătăsos , dens
Reverberație / Final: lung
Ocazie și temă: Sărbătoare de familie , Cadou pentru prieteni buni , Gătitul cu prietenii

Marques de Griñon Lesegut Lesegut Tinto Jeroboam 5.0l într-o ladă de lemn este un vin roșu de primă clasă într-un pahar cristalin. Acolo prezintă o culoare galben-aurie minunat de densă. Cu puțin timp în pahar, acest vin roșu din Lumea Veche prezintă arome minunat de expresive de jeleu de mure, completate de alte nuanțe fructate aduse de învechirea în butoaie de lemn.

În palat, Lesegut Tinto Jeroboam 5,0l în ladă de lemn de la Marques de Griñon se deschide plăcut de sec, corpolent și aromat. Unele vinuri sunt uscate pe etichetă, altele chiar sunt. Acest vin roșu face parte din ultimul grup, deoarece a fost îmbuteliat cu doar 1,9 g de zahăr rezidual. În palat, acest vin roșu puternic se caracterizează printr-o textură incredibil de mătăsoasă și densă. Datorită acidității echilibrate a fructelor, Lesegut Tinto Jeroboam 5,0l în ladă de lemn flatează palatul cu o senzație de catifelare, fără a-i lipsi prospețimea. Finalul acestui vin roșu foarte matur din regiunea viticolă Castilla – La Mancha este impresionant, cu un final remarcabil.

Acest vin roșu puternic din Spania este obținut din soiurile de struguri Cabernet Sauvignon, Graciano, Petit Manseng și Syrah. După recoltare, strugurii sunt transportați rapid la cramă. Aici sunt sortați și zdrobiți cu grijă. Urmează fermentarea în rezervoare de oțel inoxidabil și în butoaie mici de lemn, la temperaturi controlate. Fermentarea este urmată de maturarea pe drojdie fină timp de câteva luni înainte ca vinul să fie în cele din urmă îmbuteliat.

Acest vin roșu din Spania se savurează cel mai bine la o temperatură de 15 – 18°C cu ragout de miel cu năut și smochine uscate, penne cu rachetă sau ceapă roșie umplută cu cușcuș și caise.