PRIMITIVO Vendemmia Tardiva – LIMITED ED.
Tenuta Girolamo
Vinificare:
După o recoltare târzie care are loc în ultima săptămână a lunii septembrie, ciorchinii sunt atarnati la uscat pentru o perioadă de patru săptămâni în pivnița noastră. După o presare moale, macerarea și fermentarea au loc în rezervoare de oțel timp de zece zile. Etapa finală înainte este o învechire de 6 luni în baric francez.
Note de degustare
Culoare: strălucitor, roșu intens cu nuanțe violete.
Nas: Bogat, complex cu note de fructe confiate, fructe uscate la soare, confituri si note dulci condimentate;
Gust: corp plin, cald cu acel final plin de dulceata al marilor vinuri primitivo.
Asocieri alimentare: Se asortează cu prăjituri sau prăjituri cu migdale. Indicat si pentru branzeturile mature si carnea la gratar
Servire:
Cel mai bine se servește la 16° – 18° C.
Alcool: 16 % Vol.