2022

Appassimento Merlot – Negroamaro 2022 Botter, Italia

79lei cu TVA 750ml

In stock

STRUGURE

Negroamaro – Merlot

ZONA GEOGRAFICĂ

Italia / Puglia

AN DE RECOLTA

2022

PROFIL

Catifelat si aromat

ALCOHOL

14.5%

STICLA

750 mL

Ce înseamnă Appassimento?

Appassimento este un proces în care strugurii sănătoși sunt întinși pe un paie sau covoraș de lemn pentru a-i usca. Acest lucru are ca rezultat arome concentrate și zaharuri în struguri.

Ce este un vin appassimento?

Vinurile obținute prin metoda appassimento sunt făcute din struguri uscați sau stafide. Acest lucru face ca vinul să fie foarte catifelat și plin. Un vin Appassimento se caracterizează și prin arome minunate de cireșe și prune. Vinurile sunt în mare parte învechite în lemn și sunt printre cele mai bune vinuri roșii din Italia.

Crama Botter a fost un sinonim și un exemplu în domeniul oenologiei din 1928. O gamă largă de produse, realizate din viță de vie de calitate, pentru a sublinia abordarea sa multiteritorială, cuprinzând toate cele mai frumoase regiuni ale Italiei. Acest cuvée este dovada. Bogat în detalii, complex, cu arome învăluitoare. Un roșu moale, dar intens, cu un final lung și plăcut. Gustul este perfect echilibrat între taninurile moi fructate și aciditatea ușoară. Un vin tipic și plăcut pentru toate gusturile.

Appassimento Rosso Puglia este caracterizat ca fiind de o culoare roșie intensă și complexă, capabil să surprindă la fiecare înghițitură. Un procedeu foarte special de vinificatie, din struguri uscați, oferă acestui vin o senzație de corpolență și note dulci de fructe roșii. Design-ul sau aminteste de tapițeriile vechi și luxoase care decorează reședințele familiilor nobile din sudul Italiei, obișnuite să se bucure de acest vin la ocazii speciale, apreciind în mod deosebit gustul bogat. Acest Appassimento îmbină cele mai vechi tradiții de vinificație și climatul mediteranean al Pugliei, exprimându-le în pahar. Strugurii culeși manual sunt zdrobiți și mustuiala se lasă să fermenteze lent în contact cu boștina pentru a extrage aromele și pentru a obține culoarea roșie caracteristică. Vinul obținut se maturează timp de 3-4 luni în butoaie, acest proces conferă vinului note plăcute de condimente și vanilie.

Culoare: Culoare violet intens, tinde spre chihlimbar odată cu îmbătrânirea

Aroma: Plin și persistent

Gust: Corp plin și bine echilibrat la palat, acest vin are un aspect perfect echilibru între taninurile moi și aciditate

Asocieri culinare: Acompaniamentul perfect pentru aperitive gourmet, fripturi, carne de vânat și brânzeturi maturate

Un model în lumea vinului italian!