Xavier Vignon este unul dintre cei mai renumiți oenologi din regiunea viticolă Rhone. A fost consultant la peste 200 de crame din Valea Ronului și și-a câștigat o reputație la nivel mondial pentru expertiza și colaborarea sa la cele mai bune vinuri din Châteauneuf-du-Pape. Și-a început propria producție în 2002, iar crama sa este acum cunoscută pentru vinuri de o calitate excepțională și stilul de vin propriu al lui Xavier Vignon, ambele calitati facandu-l un vinificator de succes.
Vinurile sale sunt elegante și echilibrate, care reflectă frumos terroir-ul. Acesta și mineralitatea sunt filozofia muncii sale și nu numai în producția de vin, deoarece conduce și un institut oenologic, unde explorează aceste aspecte.
ARCANE LE FOU – XAVIER VIGNON este punctul culminant al unui lung proiect de la Xavier Vignon. 5 recolte dintre cele mai remarcabile din ultimii ani cultivate în 10 terroir-uri diferite din valea sudică a Ronului (inclusiv Châteauneuf du Pape, Rasteau, Ventoux și parcele de mare altitudine în satul Côtes du Rhône). Amestecul este compus din 15 variante diferite de Grenache, în principal cu coacere târzie (Rupestris du Lot, Fercal, Riparia Gloire de Montpellier, 41B)
Acest amestec este cea mai complexă și mai bine perfecționată viziune a Văii Ronului de sud.
Aroma puternica și dulce de afine, cireșe negre, lavandă și tămâie piperată. Gust corpolent, stratificat, puternic, dar perfect, un vin singular, magnific.
Se serveste la 14-16°C impreuna cu carne rece, carne roșie, carne albă, carne de pasăre, vânat, ciuperci, grătar, brânzeturi.