În 1956, La Cave des Vignerons de Gigondas a fost creată în inima regiunii Gigondas de către o mână de viticultori care doreau să-și apere identitatea și interesele economice. Au reușit să creeze un joint-venture gigondazian de o dimensiune suficient de semnificativă pentru a aborda profesional problemele oenologice și comerciale legate de vinificarea, maturarea și distribuția vinului Gigondas. În acest proces, ieri și astăzi, a existat o dorință acerbă și militantă de a construi denumirea in acest ținut în care trăiesc, în modul cel mai activ, autentic posibil, pentru a dezvolta împreună cu ceilalți viticultori o imagine extrem de calitativă pentru vinurile lor din acest terroir excepțional. Astăzi, ofera vinurile din jurul Dentelles cu denumirile: GIGONDAS, VACQUEYRAS, BEAUMES DE VENISE.
BEAUMES DE VENISE – TERRISSIMO 2017 – GIGONDAS LACAVE
Culoare roșu granat. Parfum discret cu fructe roșii, mineralitate și condimente. În gură se deschide vinul și apar arome de cireșe, lemn dulce, anason și scorțișoară. Suplu, moale și cu taninuri rafinate, calde.
Condimentele din vin se pot reflecta în felurile de mâncare pe care le serviți cu el. Deci, bucătăria arabă și nord-africană sunt opțiuni bune. Tagin de dovlecei, cartofi dulci, feluri de mâncare cu fructe uscate, chiftele condimentate cu sos de roșii-boia, pui marocan cu portocale sau orez arabic cu pui, migdale, stafide, cremă de brânză, cartofi dulci, carne tocată picantă
Se servește la temperatura 16-18 grade. Se recomanda deschiderea sticlei cu 30 de minute inainte de servire.