Blaye este o regiune vitivinicolă din Bordeaux, care inconjoară in orașul Blaye, producând atât vin roșu, cât și vin alb, plus o cantitate mică de vin roz și spumant. Este situat pe malul drept al râului Gironde și înconjoară Côtes de Bourg.
Vinul roșu este obținut în principal din Merlot, Cabernet Sauvignon și Cabernet Franc, cu cantități mici de Malbec, Petit Verdot și Carménère. Vinul alb sub eticheta Côtes de Blaye este obținut în principal din Colombard și Ugni blanc, în timp ce vinul alb sub eticheta Côtes de Bordeaux (Blaye) este obținut în principal din Sauvignon blanc, Semillon și Muscadelle. Vinurile roșii sunt proaspete și fructate și ar trebui să fie băute relativ tinere, în timp ce cele albe (care sunt de obicei seci) sunt ușoare și puțin fructate.
O proprietate de familie de veche peste 150 de ani, Château Haut Prieur este format din 10 hectare de viță de vie în Blaye-Côtes de Bordeaux, expuse direct spre sud. Dominând estuarul Girondei, Malbec vine în mod minunat în acest terroir de calcar, care îi conferă o culoare profundă și arome picante. Merlot aduce acestui vin rotunjime, catifea și delicatețe.
Purpuriu intunecat cu adevărat profund, cu un miros plin de cireș închis la culoare și prune coapte, cu o notă de fum. Gustul este catifelat, bogat aromat de fructe negre de pădure coapte, cu indicii de piper. Tanin mediu și aciditate cu final scurt.
Recomandat a se servi la temperatura de 16-18°C ca Aperitiv, sau impreuna cu delicatese, carne roșie, carne albă, carne de pasăre, carne de vânat, grătar, brânzeturi.