Dal Forno produce unele dintre cele mai extraordinare Valpolicella Superiores din Veneto.
Dal Forno produce vinul în conformitate cu aceleași standarde exigente ca Amarone, dar vița de vie este mai tânără (cu vârsta mai mică de zece ani), iar timpul de uscare este mai scurt (o lună pentru Valpolicella și trei luni pentru Amarone). Rezultatul este pur și simplu spectaculos – un vin plin de corp, cu combinație inefabilă de fructe stafide, urme de gudron și aciditate, aromate cu lemn de pin și tutun de pipă.
Este greu de spus care este mai încântător, textura hedonistă a acestei Valpolicella, echilibrul impecabil sau simfonia în continuă schimbare a notelor de aromă. Din fericire nu trebuie să alegi; trebuie doar să sorbi și să suspini fericit.
Dal Forno Valpolicella din 2006 este remarcabil, cireșele negre coapte și murele uscate sunt în frunte, urmate imediat de lemn de santal, cafea prăjită și tutun de pipă. Demonstrează o putere, o concentrație și o adâncime uimitoare, dar aciditatea subiacentă îl menține ușor pe picioare. Taninurile netede izbucnesc pe finalul ultra-lung, unde fructele negre persistă și continuă.
Temperatura de servire: 16-18 °C.
Se asociază bine cu brânzeturi, paste, vânat, vită.