2019

Bodega Hacienda Monasterio Reserva 2019 – Ribera Del Duero, Spania

459lei cu TVA 750ml

In stock

STRUGURE

Tinta del Pais (Tempranillo) – Cabernet Sauvignon

ZONA GEOGRAFICĂ

Spania – Ribera del Duero

AN DE RECOLTA

2019

PROFIL

Vin cu complex și expresiv

ALCOHOL

15%

STICLA

750 mL

Hacienda Monasterio Reserva este un vin roșu de la D.O. Ribera del Duero produs de Bodegas Hacienda Monasterio, una dintre marile crame pe care le vom întâlni în Ribera del Duero. Peter Sisseck este producătorul celor mai cunoscute vinuri spaniole din Spania, cum ar fi Pingus și Carlos de la Fuente, are struguri extrasați cu tot potențialul lor și continuă cu vinuri grozave care reflectă și exprimă calitatea terenului în care au sunt create.

Bodegas Hacienda Monasterio urmează un proces de agricultură ecologică care respectă complet mediul. Nu folosesc nici un tip de pesticid sau erbicid. Pentru îngrășăminte, aceștia folosesc resturile compostate ale podgoriei împreună cu excrementele de oaie. Hacienda Monasterio Reserva este un cupaj de Tinto fino (80%) și Cabernet Sauvignon (20%). Strugurii sunt crescuți pe o proprietate orientată spre sud și cu soluri de calcar în principal, ceea ce face ca vinul să fie fin și elegant.

Recoltarea se face manual, iar strugurii sunt transportați la cramă în mici coșuri din plastic, ceea ce previne spargerea înainte de a ajunge la cramă, astfel încât să fie toți încă intacti. După îndepărtarea ciorchinelui, strugurii sunt supuși unui proces de selecție meticulos. Fermentarea se efectuează numai cu drojdie naturală. Fermentarea malolactică are loc în butoaie de stejar francțuzesc. Hacienda Monasterio Reserva se maturează timp de 18 luni în butoaie de stejar francez Allier înainte de a se odihni în sticlă timp de cel puțin 12 luni înainte de a fi lansate pe piață. Un vin roșu complex și foarte expresiv din Ribera del Duero și soiul Tinto Fino (Tempranillo).

Recomandare de servire la 15 ºC – 17 ºC alături de vânat, tocană de porc, carne roșie la grătar, fripturi, miel la grătar, vânat mare, șuncă iberică, brânză de oaie, carne rece