Crama Dominio de Cair, o marcă a Bodega Luis Cañas, produce Cair Selección La Aguilera din struguri produși în vii de 40 până la 50 de ani, situate la o altitudine de 800 de metri deasupra nivelului mării, într-o zonă curată înconjurată de păduri, chiar în inima DO Ribera del Duero.
După o selecție minuțioasă, strugurii Tempranillo din care sa face acestui vin roșu spaniol recoltați manual sunt aleși cu grijă, din nou, în beci. Strugurii au suferit o macerare la rece pentru a extrage culoarea, aromele și o fermentație alcoolică ulterioară în rezervoare din oțel inoxidabil.
Fermentarea malolactică a avut loc în butoaie noi de stejar franțuzesc și american (50% – 50%), unde acest vin roșu Crianza a fost ulterior maturat timp de 14 luni. Cair a fost îmbuteliat și maturat în încă 12 luni înainte de lansare.
Cair Selección La Aguilera 2015, un excelent însoțitor al preparatelor din carne, decantat cu 30 de minute înainte de a fi servit.
O culoare atractivă cireș cu margini maro. Strălucitor și clar. Arome intense și bine echilibrate, acest Tempranillo sugerează câteva arome prăjite și moka, alături de un fruct negru cremos nuanțat de condimente negre (piper), cacao și balsam. Pe măsură ce se deschide acest Ribera del Duero percepem amintiri de piele, lemn fin și rădăcini de arbuști. Cu o intrare prietenoasă pe palat, Dominio de Cair este mătăsos și gustos, arătând un bun echilibru între fruct și stejar. Aciditate bună și taninuri ușor rezistente, care se vor domoli în timp, fapt care asigură că vinul mai are câțiva ani buni înainte. Cair Selección La Aguilera are un finisaj foarte lung, cremos, cu un gust balsamic.
Asocieri culinare: păsări, vânat, carne roșie cu sos, alimente prăjite, miel prăjit, coaste de miel prăjite, sfeclă roșie prăjită, sfeclă albă prăjită, purcel prăjit, brânză de oaie, jamón spaniol.
Temperatura de servire 16-18 ° C