Château Bellegrave este produs de Jean-Marie Bouldy pe o podgorie din inima AOC Pomerol.
Recoltele de la Château Bellegrave au fost întotdeauna făcute manual, o practică care a devenit și mai importantă astăzi în contextul cultivării organice. Recolta se realizează, desigur, lot cu lot, iar ordinea în care sunt abordate rândurile se bazează pe ritmul final de coacere. Tehnologia este încorporată prin intermediul unor tabele de sortare foarte sofisticate, permițând îndepărtarea frunzelor, tulpinilor și semințelor nedorite. Strugurii ușor călcați sunt apoi lăsați să fermenteze „natural” și să se macereze în cuve cu temperatură controlată pentru o mai bună reglare a temperaturii.
Maturarea are loc în cuve realizate din stejar Allier, în special din Pădurea Tronçais, un lemn cu granulație fină, care oferă vinului note delicate de condimente (fără a-i domina aromele) și susține procesul de maturare până când este îmbuteliat aproximativ 20 de luni mai târziu .
Pe nas, Château Bellegrave 2016 oferă un buchet intrucatva simplu, dar fără a fi simplist. Fructele negre sunt primele care apar, cireșe negre și mure, apoi apar parfumuri iodate de alge marine, combinând opulența Pomerolului cu austeritatea subtilă a malului stâng.
Pe palat, anul 2016 Château Bellegrave are un corp mediu, încărcat cu taninuri coapte și domolite de o aciditate bine echilibrată. Este un gust pur, dezvăluind aromele fructelor negre coapte deja prezente pe nas, cu indicii de tutun și sol de pădure.
Amplu și moale, Château Bellegrave 2016 se va potrivi perfect cu preparatele dvs. preparate cu carne de vită, vițel, rață sau păsări de curte.
Vintage 2016 – un an memorabil, ce va ramăne in istorie.