2017

Château Cos d’Estournel, Saint-Estèphe 2017, BDX, France (98p Parker)

1,290lei cu TVA 750ml

In stock

STRUGURE

66% Cabernet Sauvignon, 32% Merlot, 1% Cabernet Franc, 1% Petit Verdot

ZONA GEOGRAFICĂ

France / Bordeaux / Saint-Estèphe

AN DE RECOLTA

2017

PROFIL

Vin roșu, elegant și catifelat

ALCOHOL

13%

STICLA

750ml

Descriere Château Cos d’Estournel 2017.

Anul 2017 a fost marcat de mai multe evenimente climatice, dar cele mai mari terroirs din Médoc, beneficiind de apropierea estuarului, cum este cazul Cos d’Estournel, au fost cruțate. Restul sezonului viticol, în special o vară frumoasă, caldă și însorită, a permis strugurilor să atingă o maturitate excelentă în momentul recoltării, cu un potențial oenologic foarte calitativ.

Cupaj  66% Cabernet Sauvignon, 32% Merlot, 1% Cabernet Franc, 1% Petit Verdot

Culoarea este densă și profundă, roșu purpuriu cu frumusețe granat.

Nasul este armonios, oferind note de fructe negre precum afin, mure si coacaze negre, amestecate cu piper de Sichuan, turta dulce si cacao prajita.

Atacul este suav, vinul dezvăluie foarte repede multă substanță și finețe, cu taninuri de mare precizie care îl fac rafinat. Cu un echilibru superb între aciditate și arome de creme de cassis, violete și praline, are un final lung, opulent și persistent.

Asociere mancare si vin:

Cos d’Estournel 2017 poate fi asortat cu un aperitiv precum galantina de rață, precum și cu toate tipurile de preparate din carne, inclusiv tournedos Rossini, rinichi de vițel la tigaie cu muștar, porumbel fript sau chiar iepure de câmp.

Selectați brânzeturi presate nefierte precum Gouda, mimolette învechite, Salers sau Brie de Melun.

Se poate servi si cu mai multe deserturi de ciocolata, precum o prajitura cu pralina de ciocolata, o tarta cu ciocolata si zmeura sau macaroane cu cafea.

98p Robert Parker

Potențial de învechire și degustare:

Cos d’Estournel 2017 are nevoie de timp pentru a se maturiza, putând aștepta între 2032 și 2037. Cu toate acestea, poate fi savurat astăzi, având grijă să-l pregătim pentru ocazie. Pentru a face acest lucru, vă rugăm să deschideți și să decantați sticla cu 5 până la 6 ore înainte de degustare, la temperatura camerei.

Pentru a urmări evoluția acestuia în timp, este indicat să se procedeze la degustări succesive pentru a măsura evoluția vinului și vârful său calitativ.

Sticlele se păstrează în pivniță, ferite de lumină, culcate, la un grad higrometric optim de 70%.