Antreprenor, comerciant și mare pasionat de vinuri, Albert Bogé și-a dorit în 1998 să producă un vin grozav. La sfatul lui Alain VAUTHIER (Château Ausone) și Jean-Luc THUNEVIN (Château de Valandraud), a decis să-și stabilească proprietatea la Saint-Emilion. În 2006, Ludovic Martin și Valérie Martin-Befve s-au alăturat aventurii, aducând cu ei expertiza și mai ales dragostea pentru Bordeaux. Datorită investițiilor și multă muncă, Château Milens este astăzi un cru superb din regiunea Libournais. Podgoria se întinde pe 6 hectare, 70% Merlot și 30% Cabernet Franc, plantată pe soluri argilo-calcaroase și nisipoase.
Tour du Sème, fratele mai mic al Château Milens, este realizat cu aceeași grijă ca și cel mai mare: management al viței de vie, recoltare manuală, vinificare a parcelei în mici cuve termoregulate. De asemenea, venind cu randamente reduse, intenția este de a favoriza echilibrul și prospețimea menținând în același timp o bună concentrare. Selecția se face prin alegerea parcelelor, cele mai tinere sunt destinate Tour du Sème, învechirea se face în butoaie de vin al doilea an (de la Milens).
Asocieri culinare: Steak – Friptura – Vanat – Branzeturi
Remandam servire la 16-18º deschis cu 1 h inainte.