Elegantul Classique Chardonnay IGP de la Domaine Paul Mas vine în pahar cu o culoare galben-aurie strălucitoare. Culoarea acestui vin alb are, de asemenea, reflexii galben-verzui la bază. Primul nas al vinului Classique Chardonnay IGP este măgulitor, cu note de pepene Gallia, physalis și ananas. Notelor fructate din buchet li se alătură scorțișoara, fragii și condimentele orientale.
Acest vin alb de la Domaine Paul Mas este vinul potrivit pentru toți cunoscătorii de vinuri cărora le place să fie sec. Cu toate acestea, nu este niciodată auster sau casant, așa cum v-ați aștepta de la un vin de dincolo de Superma. În palat, acest vin alb echilibrat se caracterizează printr-o textură incredibil de mătăsoasă și densă. Classique Chardonnay IGP este minunat de proaspăt și vioi în gură, datorită acidității vii a fructelor sale. Pe final, acest vin alb din regiunea viticolă Languedoc încântă în cele din urmă cu o lungime bună. Încă o dată, există note de papaya și physalis..
Vinificația vinului Domaine Paul Mas Classique Chardonnay IGP
Bazele echilibratului Classique Chardonnay IGP din Languedoc sunt strugurii din soiul de struguri Chardonnay. În Languedoc, viile care produc strugurii pentru acest vin cresc pe soluri alcătuite din roci sedimentare și roci erodate. Classique Chardonnay IGP este un vin din Lumea Veche până la capăt, deoarece acest vin francez emană un farmec european extraordinar care subliniază în mod clar succesul vinurilor din Lumea Veche. Strugurii pentru acest vin alb din Franța sunt recoltați exclusiv manual, la momentul maturității optime. După recoltare, strugurii sunt transportați la casa de presare cât mai repede posibil. Aici sunt sortați și zdrobiți cu grijă. Fermentarea are loc apoi în rezervoare din oțel inoxidabil la temperaturi controlate. La finalul fermentației, Classique Chardonnay IGP poate continua să se armonizeze pe drojdie fină timp de câteva luni.
Recomandare de vin pentru Classique Chardonnay IGP de la Domaine Paul Mas.
În mod ideal, beți acest vin alb din Franța moderat răcit, la 11 – 13°C, ca acompaniament la păstrăv prăjit cu ghimbir și pere, spaghete cu capere și sos de roșii sau o tigaie de cartofi cu somon.