Inovația și pasiunea pentru Languedoc sunt ceea ce îl motivează pe Jean-Claude Mas. De când a preluat conducerea cramei familiei sale în 2000, el a prioritizat aprovizionarea cu struguri de cea mai înaltă calitate pentru a crea vinuri de autenticitate și rafinament. Gama sa de amestecuri Côté Mas Sud de France transmite căldura, frumusețea și grația acestei regiuni din sudul Franței. Cu etichete jucăușe de scene rustice de picnic, ele întruchipează filosofia lui Jean-Claude despre luxul rural de zi cu zi. 20% din podgoriile moșiei sunt cultivate ecologic; restul este cultivat folosind practici durabile, certificate sub Terra Vitis.
VINIFICARE
Solul este compus din argilă și calcar. Clima mediteraneană este caldă și uscată, cu o anumită influență blanda a oceanului Atlantic. Strugurii sunt selectati și fiecare soi este vinificat separat. Apăsarea blândă a avut loc cu o presă pneumatică; se folosește doar sucul de curgere liberă. Fermentarea a avut loc la 17-18 ° C în cuve de oțel inoxidabil cu temperatură controlată timp de trei săptămâni. Acest proces are ca scop obținerea unei intensitati maxime a aromei fructelor, păstrând în același timp aciditatea și aroma naturală. Amestecarea are loc în noiembrie.
NOTE DE DEGUSTARE
Note vibrante de citrice, grapefruit și o notă de fructe tropicale. Racoritor, cu aciditate bine echilibrata.
Se asortează bine cu pui, pește și curry, dar și aperitiv separat.
Se serveste la o temperatura de 10/12° C