Viile cu varste cuprinse intre 50 si 60 de ani, sunt plantate pe un sol de calcar din sudul Burgundiei, regiunea Coteaux Bourguignons si lucrate intr-un mod durabil. Recolta manuala, vinificare traditionala cu macerare semi-carbonica si maturare timp de 6 luni in cuve de ciment.
Prospetimea, aromele si gustul fuctat al Pinot Noir Bourguignon fac acest vin castigator de medalii de aur la multe concursuri. Un raport calitate pret exceptional pentru un Pinot Noir de Bugundia, zona care a pus pe harta vinul facvut din acest soi de strugure. Culoare frumoasa, de un rosu deschis cu reflexe violet. Gasim la el un nas fructat si structurat, cu o fina concentratie fuctata, note de mure, fructe de padure, coacaze negre si condimente dulci.. La gust ofera o prospetime impresionanta, bine echilibrata de tanini aproape inexistenti, tipic Pinot Noir. O tesatura usor acida, precum si dulceata ei te face sa vrei mai mult. Echilibru perfect si o senzatie curata si precisa pana la final. Palatul rimeaza cu moliciune si lejeritate, fructe din abundenta, feriti-va de dependenta -:)
Recomandarea perfecta pentru persoanele care prefera vinul rosu, datorita calitatilor terapeutice, dar se feresc de vinurile grele, puternice, cu multi tanini si concentratie mare de alcool. Potrivit ca aperitiv, sau impreuna cu delicatese, carne rosie, carne alba, carne de pasare, ciuperci, gratar. Quiche de branza de capra si masline, blanchete de pasare, cotlet de porc si vinete.
Se serveste intre 12 si 14°C, putin mai rece fata de vinurile rosii clasice, datorita caracterului sau; un vin rosu care se poate bea si inainte de apusul soarelui, vara pe terasa -:)