Cuvee Monsignori este cea mai recenta creatie a Cramei Argyros, care reprezinta in mod perfect caracteristicile terroirului unic din Santorini. Este produs din soiul Assyrtiko, cultivat in podgoriile Episkopi (180-200-240ani) ale familiei Argyros, de peste 2 secole.
Culoare sa este de lamaie, verde deschis. Arome citrice, cu accent de lamaie, grapefruit, coaja de portocala, urmate de note de piersica si pere, iar la final note minerale si ceai.
Un vin complex, echilibrat cu aciditate ridicata, finisaj minearl si lung.Este unul dintre vinurile care pot evolua mai mult de un deceniu.
Strugurii utilizati pentru Cuvee Monsignori, provin din cele mai vechi podgorii ale insulei, Podgoriile Episkopi, cultivate de catre familia Argyros de peste 210 ani.
Denumirea vinului a fost inspirata de la “Mon Signor” sau “The Master” datorita vechimii vitei de vie.
Asocieri culinare : peste gras, stridii, fructe de mare, carne de pasare, carne de porc miel.