2017

Echinox Echinoctius 2017 – Rep. Moldova, The One and Only, C. Stratan

239lei cu TVA 750ml

In stock

STRUGURE

Cabernet Sauvignon 72% Rara Neagră 18% Merlot 10%

ZONA GEOGRAFICĂ

Republica Moldova / IGP Ștefan Vod

AN DE RECOLTA

2017

PROFIL

Un vin mare – best of its kind

ALCOHOL

14.8%

STICLA

750 mL

După mine, desigur posibil subiectiv, cel mai bun vin money can buy din Republica Moldova. De aceea se regăsește în oferta noastră.

Acesta este vinul emblematic al vinificatorului – un cupaj de cabernet sauvignon, rara neagra și merlot, unde cabernet sauvignon formează corpul și structura principală, rara neagra adaugă arome de fructe de cireșe și un gust mediu mai rafinat, în timp ce merlot completează amestecul și oferă acel finisaj neted și luxuriant pe care mulți îl adorăm. Înainte de a fi introdus în amestecul final, fiecare soi a fost recoltat individual la maturitatea optimă și învechit separat timp de 30 de luni în butoaie noi de stejar – produs într-o ediție foarte limitată,  2050 de sticle .

De un rubiniu adânc, cu arome primare de fructe negre – cireșe, prune, coacăze, mure, fructe de pădure și … scorușe de munte. -:) Splendid! Ah … fructele … coapte bine. -:) Intrucât vorbim de un vin complex, se pot identifica și arome secundare de condimente, lemn duce, pământ negru, piper negru, boia, tutun.

Aciditate ridicată, concentrație de alcool asemenea.

Cu siguranță un cupaj excelent – unul dintre cele mai bune pe care le-am gustat până acum – un vin care are nevoie cu siguranță de mai mult timp pentru a se dezvolta (4 până la 5 ani de îmbătrânire în sticlă) înainte de a se apropia de vârful formei sale primare. Are un gust bogat, ferm și complex, cu un profil expresiv înainte de fructe și o notă de concentrație alcoolică care apare ușor pe final. Vinul se simte rotund, plin și catifelat, cu o aciditate copleșitoare și un final crocant, unde fructul primar este completat uimitor de bine de aromele infuzate de stejar. Odata cu trecerea timpului se va accentuia eleganță și finețea. Acum, vinul se simte voluptuos, cu un corp plin și taninuri foarte coapte, cu granulație fină. Este bine deschideți sticla cu 2h inainte de servire, la o temperatură de aproximativ 14-16 ° C.

Ca food pairing, încercați să păstrați identitatea vinului – acele accente fructate de care ne-am îndrăgostit, împerecheați acest vin cu mâncăruri ușoare pe bază de carne, cum ar fi de exemplu unele fripturi de carne de vânat sau carpaccio de carne de vânat. Merge bine si cu obrăjorii de vițel.