Serveste-l acum sau pastreaza-l în pivniță până la 18 ani. Se decantează cu 1 oră înainte de servire.
Unul dintre marile nume din Ribera del Duero contemporană, crama Emilio Moro creează vinuri roșii opulente din strugurii clasici Tempranillo din regiune de o jumătate de secol. Proprietatea este acum condusă de a treia generație a familiei Moro reprezentată de José și Javier Moro, precum și de tatăl lor, Emilio. Familia deține 5 hectare de podgorii de Tempranillo, plantate de bunicul lor în orășelul Pesquera de Duero.
Vinul Malleolus de Valderramiro al familiei Moro este numit după cuvântul latin „vie mică” și se referă la practica familiei de a crea vinuri din calitățile excepționale ale pământului lor. Acesta este un vin de viță de vie obținut din podgoria Pago de Valderramiro, care a fost plantată cu aproape un secol în urmă, în 1924. Clima continentală intensă de aici, în Ribera del Duero, combinată cu aceste viță de vie străvechi, asigură că strugurii sunt extrem de concentrați, dar fin echilibrați cu prospețime. și taninuri netede.
Vinul tânăr este transferat în butoaie de stejar american după fermentare pentru a fi supus fermentației malolactice care adaugă un plus de complexitate și ajută la înmuierea taninurilor. Apoi este mutat în butoaie de stejar francez unde petrece 18 luni pentru a integra pe deplin diferitele componente și pentru a adăuga note delicioase de pâine prăjită și picante aromelor de fructe negre.