Denumire: Etna Rosso DOC – Generazione Alessandro
Varietate: Nerello Mascalese 100%
Tip de sol: nisip vulcanic cu o bună prezență de piatră ponce roșie
Altitudine: 640 metri deasupra nivelului mării
Anul plantării: 2016
Zona de producție: partea de nord-est, comuna Castiglione di Sicilia în Contrada Pian Filici
Sistem de formare: espalier instruit cu cordon stimulat
Densitatea viței de vie: 5.600 Randament pe hectar: 60 quintals
Perioada de recoltare : a doua zece zile din octombrie
Zdrobire: struguri recoltați manual în cutii mici la primele ore ale dimineții. Destemmed și ușor presat
Fermentație alcoolică: aproximativ 12 zile în cuve de con trunchiate din oțel cu rupturi zilnice de capac efectuate prin perforarea în jos
Îmbătrânire: 12 luni în tonneaux de stejar francez, 30% din masa rafinează în rezervoare de oțel Îmbătrânirea în sticlă: cel puțin 6 luni la o temperatură constantă (18°C)
Culoare: lumină și roșu rubiniu strălucitor
Aroma: note florale de geraniu și măceșe în boabe delicate de căpșuni și , cu o nuanță finală care amintesc …