Millesimato Brut Franciacorta de la Monzio Compagnoni din Lombardia are o culoare galben-aurie strălucitoare în pahar. Acest vin spumant este, de asemenea, plăcut ochiului, cu reflexii Atunci când paharul de vin este rotit, acest vin spumant este caracterizat de o minunată lejeritate care îl face să danseze în pahar cu vervă. Turnat în mod ideal într-un pahar de vin spumant, acest vin spumant din Lumea Veche dezvăluie arome minunat de expresive de cozonac, măr și pară, completate de ceai negru, ciocolată neagră și condimente de turtă dulce, care sunt adăugate prin procesul de învechire în butoaie.
Pe palat, acest vin spumant sprinten este caracterizat de o textură incredibil de crocantă. Pe final, acest vin spumant din regiunea viticolă Lombardia impresionează prin lungimea sa remarcabilă. Încă o dată, există note de pară și cozonac.
Vinificarea vinului Millesimato Brut Franciacorta de la Monzio Compagnoni
Baza pentru cupa de primă clasă și minunat de elegantă Millesimato Brut Franciacorta de la Monzio Compagnoni sunt strugurii Chardonnay și Pinot Noir. Acest vin italian poate fi descris ca un vin din Lumea Veche în cel mai bun sens al cuvântului și este excepțional de impresionant. Maturarea strugurilor pentru acest vin obținut din Chardonnay și Pinot Noir este influențată în foarte mare măsură de climatul regiunii de cultură. În Lombardia, strugurii se dezvoltă într-un climat destul de răcoros, ceea ce se reflectă în struguri deosebit de lungi și uniformi și într-o greutate a mustului destul de moderată. După ce sunt culeși manual, strugurii sunt transportați la casa de presare cât mai repede posibil. Aici sunt sortați și zdrobiți cu grijă. Urmează fermentarea în cuve mici din lemn, la temperaturi controlate. Fermentația este urmată de 60 de luni de învechire în barrique de stejar.
Recomandari pentru Monzio Compagnoni Millesimato Brut Franciacorta
Acest vin spumant italian se savurează cel mai bine răcit, la 8 – 10°C.
Se potrivește perfect cu spaghete cu pesto de iaurt și mentă, salată de legume cu sfeclă roșie sau supă de praz.