98 puncte Luca Maroni, Gran Maestro Appassimento Rosso de la Cielo e Terra din Apulia dezvăluie o culoare densă, roșu-violet în paharul de vin. Turnat în mod ideal într-un pahar de vin roșu, acest vin roșu din Lumea Veche oferă arome minunat de expresive de coacăze negre, mure, mure și afine, completate de alte nuanțe fructate.
Acest vin roșu sec de la Cielo e Terra este perfect pentru iubitorii de vin care preferă 0,0 grame de zahăr în vinul lor. Gran Maestro Appassimento Rosso se apropie foarte mult de acest lucru, deoarece a fost produs cu doar 8 grame de zahăr rezidual. În gură, acest vin roșu puternic este caracterizat de o textură incredibil de mătăsoasă. Datorită acidității vii a fructelor, Gran Maestro Appassimento Rosso este fantastic de proaspăt și plin de viață în palat. Finalul acestui vin roșu păstrabil din regiunea viticolă Apulia este încântător de lung. Există din nou note de mure și afine.
Vinificația Cielo e Terra Gran Maestro Appassimento Rosso
Acest vin roșu puternic din Italia este obținut din soiurile de struguri Primitivo și Sangiovese. După recoltare, strugurii sunt duși imediat la casa de presare. Aici sunt sortați și zdrobiți cu grijă. Fermentarea are loc apoi în rezervoare din oțel inoxidabil la temperaturi controlate. Fermentația este urmată de maturare pe drojdie fină timp de câteva luni înainte ca vinul să fie în cele din urmă îmbuteliat.
Recomandări culinare pentru Cielo e Terra Gran Maestro Appassimento Rosso
Acest vin roșu din Italia se savurează cel mai bine la o temperatură de 15 – 18°C cu rulade de varză, rulouri de primăvară umplute cu carne tocată sau tartă de ceapă cu cimbru.
Premiile pentru Gran Maestro Appassimento Rosso de la Cielo e Terra
Acest vin din Salice Salentino DOC nu numai că ne impresionează, dar criticii de renume i-au acordat și 90 de puncte și chiar mai mult. Evaluările includ
- Luca Maroni – 96 de puncte pentru 2019
- Berliner Weintrophy: Aur pentru 2019