O poveste care a început atunci când, în 1816, Raymond Amiel a câștigat actele asupra acestei proprietăți de la Episcopul de Perpignan la un joc de cărți. Apoi, de la doar 10 hectare, averile proprietății au crescut și au scăzut în următorii 200 de ani. Șters de epidemia de filoxeră la sfârșitul secolului al XIX-lea, replantat, apoi pierdut la o criză comercială a vinului, a fost dobândit de un anume Charles Dupuy la începutul secolului al XX-lea. El a fondat marca „Mas Amiel”, iar familia a continuat să conducă moșia până la moartea nepotului său, tot Charles, în 1997. Moșia este acum deținută și condusă de Olivier Decelle, care a făcut multe pentru a-și ridica profilul, atât din punct de vedere calitativ, cât și comercial, și este acum cel mai important producător de Vins Doux Naturels din zonă. În 2011, noua denumire AOC Maury Sec a fost creată pentru a recunoaște calitatea înaltă a vinurilor Maury uscate vinificate în zonă, iar Mas Amiel a fost primul producător care a lansat un vin sub această denumire.
Gust dens și profund, acest vin roșu puternic are un caracter tonic, expirând note de fructe de pădure roșii, cireșe negre și prune. Gura este sapoasă, cu taninuri elegante, subliniate de suc proaspăt și apoi de un indiciu ușor arome mai puternice de boabe negre. Aceste caracteristici sunt urmate de o senzație minerală strânsă, însoțită de un finisaj condimentat discret, lung și proaspăt.