Mauro este un vin roșu produs de crama Mauro din Castilla-León. Crama Mauro este un proiect personal al lui Mariano García, un vinificator cunoscut pentru că a fost managerul tehnic al Vega Sicilia timp de 30 de ani și pentru că a creat vinuri roșii excepționale în Tudela del Duero (Valladolid). Încet, dar sigur, crama Mauro și Mariano García au devenit figuri proeminente în regiunea Castilla-León.
Mauro este realizat din struguri Tempranillo, cu un mic procent de Syrah. Strugurii provin din parcelele Tudela de Duero și Traspinedo, unde solul este ușor, echilibrat, cu o textură de calcar și argilă calcaroasă.
În ceea ce privește producția, după selecție, strugurii se pun în rezervoare separate în funcție de tipul, parcela și zona de producție. Aceste rezervoare efectuează un proces convențional de vinificație. După aceea, Mauro este învechit timp de 16 luni în butoaie de stejar francez de la Allier și Nevers și stejar american, care este prăjit diferit.
Datorită forței combinate cu echilibrul și caracterul elegant al lui Mauro, acest vin a primit aprecieri din partea criticilor, recoltă după recoltă.
Atac amplu și intens. Gustos și cărnos, cu prezență de fructe, note fine prăjite și o notă de condimente dulci pe palat. Taninuri fine; final lung, persistent. Un vin elegant, rotund, echilibrat si viu. Roșu vișiniu foarte intens și strălucitor. Arome puternice și proaspete intense de fructe roșii și negre însoțite de note florale și balsamice. Odată ce se deschide, aromele sale cremoase ies la iveală cu note de lapte, caramel și cacao.
Asocieri culinare: brânză maturata, miel prăjit, șuncă iberică, vânat, carne de porc prăjită, carne roșie la grătar
Vă recomandăm decantarea cu câteva ore înainte de a savura. Temperatura de servire 17-18º