Zona de producție: aproximativ 9 hectare în domeniul municipal situat în inima zonei Brunello di Montalcino, la o altitudine de aproximativ 300 de .m.
Soiuri de struguri: 100% Sangiovese Sistem de reproducere: cordon agatat
Densitate a plantării: de la 4.000 la 4.500 tulpini/ha Randament la hectar: 60 q.li/ha.
Tehnica de producție: strugurii recoltați manual și selectați cu atenție sunt vinificați cu o macerare de 14-16 zile. Vinul îmbătrânește timp de trei ani în butoaie de stejar cu o condensare de 80 hl. Înainte de a fi eliberată pentru consum, flaconul este maturat timp de 6-8 luni.
Caracteristicile organoleptice ale Brunello Bartoli Giusti:
Culoare: roșu rubin intens cu reflexii grenat
Parfum: ușor ethereus, aromă intensă și persistentă: uscat, armonios și elegant Conținutul de alcool de Brunello Bartoli Giusti: 14% vol.
Temperatura de servire: pentru ca Brunello Bartoli Giusti să-și exprime pe deplin caracteristicile, trebuie gustat la 18-20 ° C.
Recomandare de a fi deschis cu 2h înainte de servire.