2016

Satèn Millesimato 2016 Le Marchesine, Franciacorta Blanc de Blancs, Italia

169lei cu TVA 750ml

In stock

STRUGURE

100% Chardonnay

ZONA GEOGRAFICĂ

Italia / Lombardia / Franciacorta

AN DE RECOLTA

2016

PROFIL

Vin spumant sec, intens, complex

ALCOHOL

13%

STICLA

750 mL

Franciacorta D.O.C.G. Saten provine din selecții clonale de struguri Chardonnay.

Recoltare se face manuală în lăzi mici, presare foarte lentă și pufoasă a ciorchinilor întregi. Fermentarea și îmbătrânirea în butoaie mici de stejar Allier. În lunile martie aprilie se efectuează trecerea în sticlă pentru luarea de spumă. Sticlele sunt stivuite în camere de îmbătrânire controlate (12° – 14°) timp de cel puțin 30 de luni.

După această perioadă Franciacorta D.O.C.G. Saten are caracteristicile sale de parfum, aroma, și cu un perlaj foarte fin. Mirosul este inițial timid, se deschide ușor pe note de vanilie, de ciocolată albă, urmată de flori sălbatice, mușețel, apoi se răspândește peste lapte de migdale și piper alb, se închide cu indicii cretă și apă de stridie. Pe palat este cremos, efervescența denotă mare învăluire; are mare pierdut …

Cremozitatea Frumos și strălucitor galben paie strălucitor, unde urcă aurul, o efervescență foarte mică, de mare continuitate. Mirosul este inițial timid, se deschide ușor pe note de vanilie, ciocolată albă, urmată de flori sălbatice, mușețel, apoi mătură peste laptele de migdale și ardeiul alb, se închide cu indicii cretoase și de apă de stridii. La gust este cremos, efervescența denotă o învăluire excelentă; are o persistență excelentă, completă, gustoasă și bogată în nuanțe de patiserie, fructe galbene coapte, uneori exotice și bezea de citrice. A se servi la 6-8 ° într-un pahar de dimensiuni medii; vin care nu se teme de creșterea temperaturilor. La masă poate fi așezat aproape oriunde, de la aperitive inspirate din pădure, cum ar fi un carpaccio de ciuperci porcini, sau tartare de carne, inclusiv vânat, cum ar fi carne de vânat, sau tartare sau carpaccio de pește și crustacee cu condimente condimente, piper și ghimbir. Coborând cizma, vă puteți gândi să o combinați cu bucătării care folosesc ingrediente picante, pentru a-i spori latura cremoasă. Dacă doriți să însoțiți notele sale cremoase și lăptoase, ar putea fi comparat cu o brânză de lapte mixtă, tomul cu trei lapte sau ceva robiola coaptă.