La Chateau Milens preocuparea cea mai importanta fiind respectul cât mai mare pentru materia primă, recoltarea este în întregime manuală, în lăzi mici cu un singur strat de struguri pentru a evita orice compactare. O primă sortare se efectuează în podgorie de către culegători, apoi se realizează o a doua sortare în pivniță. Lăzile sunt duse direct în pivniță pe cărucior, strugurii sunt deci manipulați o singură dată la tăiere. Cuve din beton si cuve termoreglate din inox de capacitati mici, permit vinificarea selectiva pe parcela. Recolta este destulpinata 100% respectand viteza de rotatie pentru a nu altera boabele. Extracția în cuve este blândă și continuă datorită a două pompari pe zi, cu câte un sfert de volum de suc de fiecare dată. Macerarea se face la 30-31 de grade timp de 3 până la 4 săptămâni. (Lungimea de cuvare depinde de caracteristicile recoltei) Aerisire în butoaie, fără rafturi, până la sfârșitul primăverii. Durata finală de învechire între 18 și 24 de luni 50% butoaie noi depinde de rezultatele degustărilor.
Chateau Milens 2015 – Întunecat și picant. Arome de mure și cireșe negre. Gustul are taninuri superfine care mențin suculent și profund în finalul proaspăt. Cel mai bun de consumat incepand cu 2022.
Chateau Milens 2016 – un manunchi minunat, cu sunet clar, cu note distincte, atractive de cireșe și afine, care se împletesc perfect cu stejarul butoaielor. Gustul este suficient de corpolent cu fructe roșii, cireșe și căpșuni, abundent in stil și grație. Este un Saint-Émilion delicios în degustare.
Chateau Milens 2017 are un buchet atractiv cu parfum de mure, căpșuni sălbatice și cedru, cu arome trecătoare de mentă care se dezvoltă odată cu aerarea. Gustul este mediu, cu taninuri suple, aderență blândă, destul de nervos, cu un final strălucitor, proaspăt de citrice. Este un Saint-Emilion foarte atrăgător, cu accesibilitate, dar și o structură bună.