Serveste-l acum sau pastreaza-l în pivniță până la 30 de ani. Se recomandă decantarea timp de o oră.
Familia Yllera este unul dintre principalii producători de vin din Castilia și León și, în 2015, după ani de căutare a terenului ideal, au achiziționat moșia Vivaltus, situată la granița dintre văile Duero, Cuco și Esgueva pentru a putea pentru a produce un vin unic Ribera del Duero. Datorită abilităților vinificatorului francez și expertului în Merlot, Jean-Claude Berrouet, renumit în întreaga lume pentru munca sa la Chateau Petrus și la moșia Dominus, și utilizării tehnologiilor de ultimă oră, compania produce un vin emblematic care pune în valoare o vie excepțională realizată. sus de vii vechi.
Vivaltus este un vin obținut dintr-un amestec predominant Tempranillo cu mici adaosuri de Cabernet Sauvignon și Merlot. Strugurii sunt selectați din vii vechi cu vârsta cuprinsă între 70 și 100 de ani, dintr-o combinație de terroir-uri diferite care include două podgorii excepționale: Fuentenebro, situată între 900 și 1.000 de metri deasupra nivelului mării, și La Aguilera situată între 840 și 870 de metri deasupra mării. nivel. Vinul este învechit timp de 11 luni în butoaie extrafine de stejar francez, urmat de învechire ulterioară în sticlă după amestecare.
Este un vin foarte elegant care exprimă toate nuanțele terroir-ului său de origine. La nas, dezvăluie arome fructate și florale însoțite de note bine integrate de stejar. La gust, este moale și echilibrat, cu o prospețime vie și taninuri mătăsos. Finalul este lung și aromat. Perfect cu Pata Negra si muschi de porc cu piper.