Un vin care combină la perfecțiune ingredientele clasice Rioja, precum tempranillo și stejarul american, la care adăugăm propria noastră personalitate unică.
92 puncte Tim Atkin sim 92 puncte Guía Penín
Vinificare și maturare:
Macerare prefermentativă 2 zile, iar după fermentare s-a ținut la macerat 4 zile. După fermentarea malolactică, vinul este transferat în butoaie de stejar american timp de 20 de luni, urmând să-și termine faza de elaborare după câteva luni în sticlă.
pH: 3,48; 5,72 gr/l aciditate totală, exprimată în acid tartric.
Strugurii au fost culesi de pe parcele situate in HARO, RIOJA ALTA, RIOJA ALAVESA, LOGROÑO; “bushvine” de peste 40 de ani.
D.O.Ca.: Rioja
Cupaj 90% Tempranillo și 10% mazuelo și graciano.
Tărie alcoolică 14% Vol.
Tipuri de sol: Soluri nisipoase și luto-nisipoase. Îți va plăcea dacă iubești cea mai pură tradiție Rioja.
2015, un an foarte bun.
Sezonul de vegetație a fost cu 15 zile mai târziu decât de obicei.
O iarnă foarte rece și o primăvară ploioasă. O vară uscată cu temperaturi ridicate a facilitat faza finală, ducând la o recoltă de înaltă calitate.
RECOLTAREA
• A început în a 3-a săptămână a lunii septembrie • Starea perfectă de maturare.
• Manual, in cutii de 15 kg.
• Vintage calificat drept „Foarte bine”.
Note de degustare:
Culoare roșu rubin de intensitate medie-înalta cu prezenta lacrimilor, curat si luminos. Franc și complex in arome. Cu note de fructe roșii din podgoriile proaspete din Rioja Alta. Arome balsamice si condimentate, toate in echilibru perfect cu aromele de piele, frunze de tutun si ceai dupa maturarea in sticla. Lungime bune pe palat, cu aciditate proaspata, taninuri cremoase si placute. Pe scurt, un vin echilibrat, in armonie cu taninii și gata savurat acum sau in urmatorii 10 ani.
Se combină perfect cu mâncăruri tradiționale precum carne roșie și brânzeturi maturate.
Temperatura de servire 16-18º deschis cu 1 h inainte