2015

Château de Beaucastel Châteauneuf-du-Pape Rouge 2015, France

639lei cu TVA 750ml

În stoc

STRUGURE

Grenache : 30%
Mourvèdre : 30%
Vaccarèse, Terret Noir, Muscardin, Clairette, Picpoul, Picardan, Bourboulenc, Roussanne : 15%
Counoise : 10%
Syrah : 10%
Cinsault : 5%

ZONA GEOGRAFICĂ

France / Châteauneuf du Pape

AN DE RECOLTA

2015

PROFIL

Vin roșu, aromat și catifelat

ALCOHOL

14.5%

STICLA

750ml

96 puncte Robert Parker, 97 puncte James Suckling

Vinul Château de Beaucastel a fost mult timp considerat unul dintre cele mai mari vinuri din Franța. Este renumit pentru eleganță, echilibru și potențial de îmbătrânire. Beaucastel are un terroir excepțional la limita nordică a Châteauneuf du Pape, expus vântului Mistral. Toate cele treisprezece soiuri ale denumirii au fost cultivate organic încă din anii șaizeci. Vintage 2015 a fost un an magnific și în sud, caracterizat de condiții sanitare excelente datorită iernii blânde și umede, urmată de un primăvara relativ caldă și uscată. Vița de vie s-a descurcat bine cu căldura extremă și lipsa de ploaie vara datorită rezervelor de apa din sol foarte bune. După înflorire satisfăcătoare, coacerea a fost asistată de ploaia care a căzut în august, producând fructe de pădure bogate în compuși fenolici și antociani.  Recoltarea a avut loc în condiții excelente.

Locație: Châteauneuf du Pape, între Orange și Avignon, Château de Beaucastel roșu este un Podgorie de 70 de hectare. Podgoria Château de Beaucastel are 110 hectare. Terroirul este arhetipal celor mai bune din Châteauneuf: pietricele rulate la suprafață, nisip, argilă și calcar mai adânc. Viile sunt vechi și au fost cultivate organic de 50 de ani, ceea ce a permis rădăcinilor să crească excepțional de adânc. Beaucastel cultivă toate cele treisprezece soiuri de struguri autorizate a fi f0losite in zona.

Fiecare soi este recoltat manual, separat. Vinificarea are loc în butoaie de stejar pentru soiurile reductive (Mourvèdre, Syrah) și în rezervoarele tradiționale din beton emailat pentru strugurii oxidativi (toate celelalte). Odată ce fermentația malolactică este terminată, Famille Perrin cupajează diferitele soiuri. Vinul este apoi maturat în stejar Foudres timp de un an înainte de a fi îmbuteliat.

Soiurile de struguri folosite Grenache : 30%, Mourvèdre : 30%, Vaccarèse, Terret Noir, Muscardin, Clairette, Picpoul, Picardan, Bourboulenc, Roussanne : 15%,  Counoise : 10%, Syrah : 10%, Cinsault : 5%