Montegradella Valpolicella DOC Classico Superiore 2017
Zona de productie: Struguri recoltați în regiunea Valpolicella classica, din podgoriile plantate pe marna lutoasă din zona rurală deluroasă din Fumane, San Pietro in Cariano și Marano. Soiuri de struguri: Corvina și Corvinone (70%), Rondinella (30%). Strugurii se lasă să se usuce timp de 40-45 de zile înainte de presare. Randament: 100 kg de struguri produc 50-55 litri de vin.
Învechire: 12 luni: 40% în tonneaux (butoaie de stejar francez de 500 litri) și restul de 60% în butoaie de stejar slavonian de 20 hL și 30 hL.
Un minim de 9-12 luni în sticlă.
Alcool 14% vol. – Aciditate totală 6g/l – Zahar rezidual 3g/l
O culoare roșu rubinu puternică, strălucitoare, cu nuanțe de granat, nasul său îndrăzneț și ispititor este larg, bine echilibrat și rafinat, cu miros de cireșe prune și maraschino, mirodenii mixte (cuișoare) și vanilie. Structura este fermă, cu taninuri mătăsoase care mângâie palatul; alcoolul și prospețimea sunt extrem de bine echilibrate; finisajul este lung, clar, cu o notă plăcută de amărăciune.
Temperatura de servire 16-18 ° C.
Asociere pentru mâncăruri bogate și suculente, cum ar fi carne friptă sau înăbușită, friptură de vită sau file filetat. De asemenea, este excelent cu brânză în diferite grade de coacere, cum ar fi Monte Veronese matur și Bitto de 3 ani.
Longevitate: 8-10 ani sau mai mult, dacă este depozitat pe o parte într-un mediu răcoros și întunecat.