98 Luca Maroni, Medalie aur Berliner Wine Trophy, Medalie argint Mundus Vini
Roma Rosso di Poggio Le Volpi este produs într-una dintre cele mai importante crame din Castelli Romani, cu sediul în Monteporzio Catone. De la emblema reprodusă pe etichetă, până la numele cramei în sine, totul are o referință nobilă la familiile și splendoarea Romei, care se află la aproximativ treizeci de kilometri distanță. Familia Mergè a fost implicată în viticultură din 1920 și, din generație în generație, a lărgit și îmbunătățit atât orizonturile, cât și dimensiunea companiei sale. Astfel, acesta variază de la vița pură Lazio la cele internaționale. Poggio Le Volpi Roma Rosso este un cupaj de Montepulciano, Syrah și Cesanese. Podgoriile sunt situate pe soluri de origine vulcanică, caracterizate prin prezența nisipului. Fermentarea alcoolică a strugurilor are loc la o temperatură controlată în rezervoare de oțel, urmată de o presare moale. În faza finală de rafinare, o parte din vin este plasată în oțel, în timp ce o parte în lemn, care poate varia în funcție de capacitate și origine. Rosso Roma de Poggio Le Volpi are aerul liderilor romani cu roșu rubin intens, concentrat și impenetrabil. Chiar și odată turnat în pahar, rămâne aceeași senzație de intensitate, cu arome care lovesc simțurile într-un mod decisiv: cele fructate mai presus de toate, cu cireșe în alcool (cireșata românească) și fructe roșii coapte în general. Buchetul este îmbogățit cu note balsamice de scrub mediteranean și atingeri picante de vanilie. Pe palat are o structură moale și caldă, cu un tanin delicat, dar prezent. Este un vin bine echilibrat, cu o persistență foarte lungă la final. Culoare roșu rubin, intens și concentrat.
Recomandat a se deschide sticla cu 2h inainte de servire la 18°-20°C. Este un vin roșu cu o structură și intensitate bună, care are nevoie de oxigenare pentru a se deschide complet și a-și dezvolta setul aromatic intens și complex la maxim.
Acompaniază cu succes brânzeturi albastre, carnea roșie înăbușită, carne prăjită și la grătar și brânzeturi condimentate.